Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart Tarifi İçin malzemeler
1 elma
2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı toz şeker
Lavanta dondurması için:
25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal
Üzeri için:
Kayısı jölesi
Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart Nasıl Yapılır?
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın.
Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bilave ettirin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bilave ettirin. Bu operasyonu 3 defa daha yineleyin.
Elmanın kabuğunu ceddip ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin.
Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze biçiminde dizip şeker serpin.
Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün.
Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ilave edin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, çayın yanına çok yakışan elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.