1 su kadehinden 1 parmak yetersiz bitter çikolata – 100 gr.
100 gr. tereyağı
3 adet yumurta
¾ su kadehi toz şeker – 100 gr.
½ su kadehi un – 50 gr.
Tereyağı
Bir karıştırma kabına çikolatanızı ilave edin ve benmari usulü eritin.
Eriyen çikolatanızın içerisine tereyağı ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabına yumurtalarınızı alın ve hafif çırpın.
Ardından devamlı çırparak toz şekeri ilave edin ve beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma devamlı karıştırarak ilave edin.
Ardından unu eleyerek içerisine ilave edin.
Sufle kaplarınızı tereyağıyla alttan yukarıya hareketle yağlayın.
Hazırladığınız harcı yağladığınız sufle kaplarınızın yarısından azıcık aşırısını doldurun.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız keklerinizi 1 dakika soğumaya vazgeçin.
Hafif soğuyan keklerinizi ters çevirerek servis edin.