Malzemeler
Labneli krema için
200 ml krema
200 gram labne
2 paket sade krem şanti
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Kek için
5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kakao
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Kakao
Yapılışı
Öncelikle krema için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içinde koyulaşana çırpın ve kekiniz hazır olana kadar buzdolabına kaldırın.
Kek için, yumurtalar ile toz şekeri, toz şeker tamamen eriyinceye kadar, yaklaşık 3 – 4 dakika çırpın.
Ayrı bir kabın içinde elediğiniz un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyip, spatula ile hiçbir yerinde un kalmayacak şekilde karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz büyük boy fırın tepsisine döküp her tarafına yayın.
170 derecelik fırında yaklaşık 12- 13 dakika pişirin.
Pişen kekinizi fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Dilediğiniz bir sıkma ucunu takıp, kremanızı torbaya aktarın.
Kekinizi boylamasına iki eşit parça olacak şekilde kesin.
Boylamasına ikiye kesip elde ettiğiniz tek yarıma kremanızı sıkıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.