Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,40
  • BIST
    %-1,01
Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu but eti
  • 500 gr kuru bakla
  • 300 gr kepekli bulgur
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr kabukları atanmış badem
  • 40 gr tereyağı
  • 50 gr kabukları atanmış Antep fıstığı
  • Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı karmaşık baharat
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağını tencereye alın. Ufak parçalar biçiminde kesilmiş kuzu etini ilave edip birkaç dakika kavurun. Soğanı ikiye dağılın. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar suyu tencereye ilave edin. Kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Baklaları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kepekli bulguru tereyağında 1-2 dakika kavurun. 2 su kadehi et suyunu ve baharatları ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7 dakika pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura ilave edin ve 4 dakika daha pişirin. Çam fıstığı, Antep fıstığı ve uzun kesilmiş bademleri bir tavada yağsız olarak kavurun. Baklalı pilavı servis tabağına alın. Et ve kuruyemişleri üzerine ilave edip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın