Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Kuzu Etli Şevketi Bostan

Kuzu Etli Şevketi Bostan

Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g şevketi bostan
  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 5~6 su kadehi sıcak su

Terbiyesi için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Etli Şevketi Bostan Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp 4 cm kalınlığında doğradığınız şevketi bostan otlarını 15 dakika kadar limonlu suda bekletin.
  • Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tencerede suyunu sürükleyip hafif karamelize oluncaya kadar mühürleyin.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Süzdüğünüz şevketi bostan otu ve suyunu ilave edip kuşbaşı kuzu etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Terbiyesi için lüzumlu olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan alarak terbiye sosunu ılındırın ve pişmekte olan yemeğe ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Kuzu etli şevketi bostan yemeğini, yanına çok yakışan acılı ezme ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuzu Etli Şevketi Bostanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şayet şevket otunu arınma harekâtını siz yapacaksanız, eldiven takın ve dikenli bölgeleri kesin. Köklerin yanındaki kararmış bölgeleri de ayırın ve bol su ile durulayın.
  • Arta kalan şevketi bostanların kararmaması için, bir su kabına limon ve un ilave edin. Nebatları suyun içine atın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin.
  • Kuzu etini yumuşayana ve pembeleşene kadar kavurun. Ham kalmamasına itina gösterin.
  • Et, kemikli kısımlarından ufalamaya başladığında ocağın altını kısarak pişirebilirsiniz.
  • Et suyunu sırça bir kavanozda muhafaza edin. Böylece makarna ve pilavların içinde kullanarak aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kuzu Etli Şevketi Bostan Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kuzu etli şevketi bostan yemeğinin bir porsiyonu, takribî 70 kaloridir. Potasyum bakımından zengin olan bu yemeği, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, adale gelişimini destekleyen mutancana tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın