Kuzu Etli Enginar Tarifi İçin malzemeler
- 6 arınılmış enginar
- 30 gr tereyağı
- 500 gr parça kuzu eti
- 1 çay kaşığı un
- 20 arpacık soğan
- 1 limonun suyu
- 4 su kadehi sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye alıp eritin. Minik parçalar biçiminde kesilmiş eti ilave edip suyunu salıp tekerrür çekinceye kadar ara gizeme karıştırarak kavurun.
- Etler suyunu sürükledikten sonra 5 dakika daha kavurup unu ilave edin. 1-2 dakika sonra arınılıp dörde dağılınmış enginarları ve arpacık soğanları ilave edin.
- Limon suyunu ilave edin ve tuzla tatlandırın. Suyu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin.
- Ocağı kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
- Etli enginar yemeğini, yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kuzu Etli Enginar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel sirkeli su hazırlayın ve enginarları 20 dakika süresince bekletin. Bu sayede daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
- Etin yumuşaması için bir gece evvelden dinlendirebilirsiniz.
- Yemeğin tadını çoğaldırmak için, pişirme esnasında bir çay kaşığı toz şeker ilave edin.
- Kuzu etini haşlarken kullandığınız suyu sırça kavanozda gizleyin. Bu suyu, pilav ve makarna imalinde kullanabilirsiniz.
- Yemeği pişirdikten sonra içerisine birkaç damla limon sıkın.
1 Porsiyon Kuzu Etli Enginar Kaç Kaloridir?
Kuzu etli enginarın bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Demir ve potasyum bedeli yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Sebzelerle beraber sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir biçimde hazırlanan etli bamya tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.