Kek için
İç harcı için
Üzeri için
Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ilave edin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak biçimde pak bir mutfak bezine çevirin ve rulo yaparak soğumaya vazgeçin.
Krem şantiyi süt ile çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Damla çikolata ve fıstıkları ilave edip spatula ile karıştırın. Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın. Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo biçiminde sarın.
Kakaolu krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın. Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın.
Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin. Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun. Ayırdığınız krem şantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral biçiminde sıkın. Biçimli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın.