Tavuk ve suyu bir tencereye alın. Defne yaprağı, kakule ve tane karabiberleri ilave edip haşlayın. Tavuğun et ve kemiklerini ayırıp suyunu süzerek bir kaba alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız havuç, pırasa ve sarımsağı ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ilave edip sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirin. Kuskusu ilave edip pişirmeye devam edin. Sebzeler ve kuskus yumuşadığında, tavuk etleri, tuz ve baharatları ekleyin.
Terbiyesi için, yumurta, limon suyu, yoğurt ve unu ayrı bir kapta çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ilave ederek ahlakı ısıtın ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. İnce doğradığınız taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Sindirimi basitleştiren ve metabolizmayı süratlendiren kremalı tavuk çorbası tarifine buradan erişebilirsiniz.