Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Kuskuslu Kabak

Kuskuslu Kabak

Kuskuslu Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 1 çay kadehi kuskus
  • 1 çay kadehi su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay kadehi vurulmuş ceviz
  • 1 çay kadehi kıyılmış dereotu

Kuskuslu Kabak Nasıl Yapılır?

Kabağı rendeleyip tencereye alın. Tencereye kuskus, su, tuz ve ayçiçeği yağını ilave edip pişmeye vazgeçin. Kabakları suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuduktan sonra mayonez, yoğurt, dereotu, ezilmiş sarımsak ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Kuskuslu kabağı isteğe göre ince bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Kırmızı pul biber ilave edip hafif acı bir tat verebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın