Kuşkonmazı arındıktan sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekerrür buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra alıp minik minik doğrayın.
Kırmızı soğanı küp biçiminde doğrayın. Biberleri arınıp aynı biçimde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, çeper biçiminde doğradığınız kuru domatesleri, dilimlenmiş mantarları, rendelenmiş mozzarella peynirini, kocamanca elinizle ufaladığınız pastırmaları ve kinoayı bir kapta karıştırın.
Ayrı bir sırça kasede yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Zeytinyağı dışındaki tüm karışımı birleştirip, zeytinyağı ile yağlanmış döküm tavaya aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.