Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Kuşkonmazlı Fritata

Kuşkonmazlı Fritata

Kuşkonmazlı Fritata Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet yerli kuşkonmaz
  • 4 yemek kaşığı taze bezelye Veya dondurulmuş
  • 1 adet minik boy kırmızı soğan
  • 5-6 yaprak kurutulmuş domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 10 mantar Dilimlenmiş
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 su kadehi rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kinoa
  • 5 dilim pastırma
  • 8 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Kuşkonmazlı Fritata Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı arındıktan sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekerrür buzlu suyun içine aktarın. 1 dakika sonra alıp minik minik doğrayın.
  • Kırmızı soğanı küp biçiminde doğrayın. Biberleri arınıp aynı biçimde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, çeper biçiminde doğradığınız kuru domatesleri, dilimlenmiş mantarları, rendelenmiş mozzarella peynirini, kocamanca elinizle ufaladığınız pastırmaları ve kinoayı bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir sırça kasede yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Zeytinyağı dışındaki tüm karışımı birleştirip, zeytinyağı ile yağlanmış döküm tavaya aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın