Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi mi aradınız? Yüzlerce harika kurabiye tariflerine yemek sitemizden ulaşabilirsiniz. Gösteri sofralarınız ve doğum günlerinde rahatlıkla çıkarabileceğiniz bu tarifi yerine getirmek hiç o kadar da güç yok. Yanlış bir kanı vardır, karmakarışık görünen her tanımlama zorlama sanılır. Bu görselliği ön planda olan Kuş Yuvası Kurabiye Tarifini gerçekleştirmek fazla basit, malzemelerde elinizin aşağıda olabilecek türden. Püf noktalarına gelecek olursak, kurabiyeyi pişirirken çok artı fırında tutmamanız gerekiyor, bu neredeyse bütün kurabiye tarifleri için geçerli verilen sürenin dışına taşarsanız kuru bir kurabiye elde ederseniz. Altı piştiği zaman hemen fırından almalısınız, malzemelerin oda ısısında olması gerekiyor, kurabiye yapmaya başlamadan iki saat önce buzdolabından çıkarmalısınız. Kuru malzemelerin taze olmasına özen göstermelisiniz. Bu leziz Kuş Yuvası Kurabiye Tarifinin araç gereç listesi ve üretim aşamasına geçelim. Basit gelsin.
Tereyağ (1 paket)
1 tane yumurta
125 gram (1 su bardağı) pudra şekeri
50 gram (yarım su bardağı ) nişasta
Kakao (1 Paket)
Vanilya (1 Paket)
Un (aldığı değin)
Ilk Olarak oda ısısındaki tereyağını karıştırma kabına alalım üzerine pudra şekeri, vanilya, nişasta, vanilya ve yumurtayı alalım. Üstüne unu ağır ağır ek edelim yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan bir hamur olacağı için unu yavaş yavaş kontrollu koyalım. Kıvama gelen hamuru sarımsak ezicinin içine dolduralım, bir kabına yağlı kağıt serelim, kurabiye hamurunu resimde gördüğünüz gibi aralıklarla kurabiyeler hazırlayalım. Bütün hamuru sıktıktan sonradan hazırladığımız kurabiye hamurlarının tam ortasına bir su şişesi kapağı ile bütün ortasından bastıralım çukur bir görünüm oluşturalım. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığınız 200 derecelik ısıda yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini denetleme ederek pişirdikten sonradan fırından çıkaralım, ılınınca servis tabağına alalım, çukurların içine, çikolta topları koyarak servis edin.