Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler
1 kilogram yer elması
1 limonun suyu
1 çay kadehi zeytinyağı
10 adet arpacık soğan Kabuğu atanmış
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy havuç Dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su kadehi domates rendesi
1 adet tarçın çubuğu
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
4-5 dal dereotu İnce kıyılmış
Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması Nasıl Yapılır?
Kabuğunu cettiğiniz yerelmalarını ceviz büyüklüğünde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havuçları ilave edin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salçaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, hoş bir sos elde edene kadar pişirin. Birkaç kere karıştırdıktan sonra tarçın çubuğunu, tuzu, kuş üzümlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını örtecek kadar sıcak su ilave edin.
Evvel yüksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine dolaştırın. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden evvel kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.