3 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi ayçiçek yağı
1 su kadehi süt
3 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
10 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
½ su kadehi turna yemişi
¾ su kadehi kuru üzüm
¾ su kadehi atanmış badem
¾ su kadehi fındık
5 adet naneli lokum
5 adet narlı lokum
1 yemek kaşığı un
Pudra şekeri
Bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ilave edip beyazlaşana kadar çırpın.
Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve bir spatula takviyesiyle dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.
Kuru kayısı ve kuru inciri minik küp olacak biçimde doğrayıp bir karıştırma kabına alın.
Turna yemişi ve kuru üzümü de karıştırma kabınıza ilave edin.
Badem ve fındıklarınızı bir bıçakla doğrayın ve karıştırma kabınızın içerisine alın.
Lokumlarınızı minik küp doğrayın ve karıştırma kabınıza alın.
Kuru meyvelerin üzerine un serpiştirin ve harmanlayın.
Minik bir kısmını kekinizin üzeri için ayırın, kalan meyveleri kek harcınızın içerisine ilave edin ve spatula takviyesiyle karıştırın.
24 cm. ’lik kilitli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve kenarlarını yağlayın.
Hazırladığınız kek harcını kek kalıbınıza aktarın ve üzerine ayırdığınız kuru meyveli karışımı serpiştirin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekinizi 10 – 15 dakika soğutun ve servis tabağına alın.
Üzerine pudra şekeri serperek ve dilimleyerek servis edin.