Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kuruyemişli Armut Tatlısı

Kuruyemişli Armut Tatlısı

Kuruyemişli Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 çay kadehi esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kadehi pirinç Antep fıstığı
  • Yarım çay kadehi kavrulmuş file badem
  • Yarım çay kadehi ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay kadehi su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su kadehi süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Kuruyemişli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını ceddip küp doğrayın ve geniş bir tavaya alın. Esmer toz şeker, tereyağı, kuruyemişler ve suyu ilave edin. Armutlar suyu sürükleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis kaplarına paylaştırın üzerine pudra şekeri ile beraber çırptığınız süzme yoğurdu ilave edin. Yoğurdun üzerine karamel sos dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın