Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kuruvasan

Kuruvasan

Kuruvasan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya #ya da yarım kutudan az yas maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • Aldığı kadar un Takribî 3, 5 su kadehi
  • 1 su kadehi nişasta
  • 150 gram eritilip oda ısısında getirilmiş tereyağı

Kuruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çocukların çok hoşlandığı ister çikolatalı ister peynirli yapabileceğiniz katmer lezzetinde bir kuruvasan öncelikle maya süt ve şeker karıştırılır.
  2. Yoğurt yumurta akışkan yağ ve un tuz ilave edilip ele yapışmayan bi hamur elde edilir.
  3. Üzeri örtülüp mayalandırılır.
  4. Mayalanan hamur ikiye ayrılınır.
  5. Her bir parça 9 bezeye ayrılınır.
  6. Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde nişastayla açılır.
  7. Herbirine tereyağı sürülüp üst üste dizilir. 9. Kata bişey sürülmez. Bu biçimde buzlukta 15 dk kadar bekletilir.
  8. Merdane ile üzerine ve altına hafif un serpilerek açılır.
  9. 12 denk üçgen kesilir. İstenilen harç kullanılır ben çocuklarım için yaptığımdan çikolatalı yaptım, toplamda 24 adet kruvasan çıkıyor.
  10. Tepsi mayası için üzeri örtülür 20 dk bu biçimde bekletilir.
  11. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takribî 25 dk pişirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın