Yumurta ve toz şeker karışımını pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Sırasıyla; ayçiçek yağı, süt, vanilya ekleyin ve karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave edip, çırpma işlemini sürdürün.
Kuru üzümleri katın ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif bir şekilde karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pişen keki dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Mutlu günler❤️🤭 Not 🌿kuru meyvelerin pişme esnasında dibe çöküp, kek kalıbının tabanına yapışmasını önlemek için; 1 tatlı kaşığı un ile unlayıp, fazla ununu eledikten sonra harca ekleyin ve çok fazla karıştırmayın. 😉😉.