Milföy hamuru ile oldukça pratik ve bir pek da leziz bir tatlı yerine getirmek isterseniz bu tatlı tarifini mutlaka denemelisiniz
2 adet elma
1 nehir bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz içi
1 dere bardağı fındık
3 adet kuru incir
1 adet yumurta
8 adet milföy hamuru
Elmaların kabuklarını soyun ve ufak ufak küp küp doğrayın. Kuru incirleri küp küp doğrayın. Bir tavanın içine doğranmış incirleri, elmaları koyup üzerine kuru üzümleri ve toz şekeri ilave ederek pişirmeye başlayın. Hafif sotelendikten daha sonra ceviz, fındık ve tarcını ilave edip bir iki dakika daha soteleyip ocaktan alın. Hazırladığınız bu iç harcı soğurken, milföy hamurlarından 4 tanesini fırın tepsisine kenarları defalarca gelecek şekilde parmaklarınızla bastırarak koyun. Yumurtayı bir vahşi kırıp, tepsideki milföy hamurlarının kenarlarına ayrıntılarıyla sürün. Kalan 4 milföy hamurundan bir tanesini parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve yumurta sürüdüğünüz bölümlere koyup parmağınızla bastırın ve böylece tepsideki hamurların kenarlarını yükseltin. Ortası havuz gibi olan tepsideki milföy hamurunun içine soğumuş olan iç harcı tümsek olacak şekilde koyun. Kalan 3 milföy hamurunu ince şeritle olacak şekilde belirli. Resimde görüldüğü gibi şerit miföy hamurlarını tepsideki milföy hamuru üzerindeki harcın üzerine çapraz şeklide sıralayın. Şerit hamurları da yerleştirdikten sonra tüm kenarları parmaklarınızla bastırıp kilitleyin ancak pişince açılmasın. Gerisinde yumurta sarısını fırça ile üzerine sürüp, evvelden ısıttığınız 180 derecelik fırına tepsinizi sürün. Üzeri kızarana dek pişirdiğiniz tatlınızı fırından aldıktan sora soğumasını bekleyip iki adet spatula ile servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine çokça pudra şekeri takım servis edebilirsiniz
Sağlık olsun