Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım, fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Ardından sıvı malzemeleri ilave edip karıştıralım, kuru üzüm ve karışık kuru meyveleri bir kaba alıp 1 yemek kaşığı unla karıştıralım (kuru meyveler kekin dibine batmaması için bu işlemi yapıyoruz. ).
Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kek harcına ilave edip karıştırma işlemine devam edelim, pürüzsüz bir kek harcı elde edelim.
Son olarak unla karıştırdığımız kuru meyveleri kek harcına ekleyerek karıştıralım ve hiç bekletmeden önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
Sürenin sonunda kürdanı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim, pişmediyse süreyi uzatalım.
Fırından aldıktan sonra 10 dakika kalıbın içerisinde dinlendirelim, ardından ters çevirerek çıkartalım, soğuduktan sonra servise hazırlayalım.🌹 afiyet olsun. 🌹.