Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kuru Meyveli Havuclu Mozaik Top

Kuru Meyveli Havuclu Mozaik Top

Kuru Meyveli Havuclu Mozaik Top Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 8 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru uzum
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sut

Kuru Meyveli Havuclu Mozaik Top Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kasenin içerisine petibör bisküvilerimizi kırıyoruz.
  2. İçine doğranmış kuru kayısı ve kuru üzümlerimizi ilave ediyoruz. İçine sütümüzü döküyoruz.
  3. Küçük bir tavaya havucumuzu rendeliyoruz. Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Pisince ılıması için ocaktan alıyoruz ılıyınca cevizimi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Küçük bir tavada yağımızı eritiyoruz. Eriyen yağa vanilyamızı ekliyoruz ılıması için ocaktan alıyoruz.
  6. Sıcağı çıkan havucu ve yağı bisküvi kasesine döküp karıştıryoruz. Tarçınımızı ilave ediyoruz. Yarım paket hindistancevizi döküp tekrar karıştırıyoruz.
  7. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hindistancevizine bulayıp tabağımıza diziyoruz.
  8. En az bir gece buzdolabında dinlendiriniz. Mozaik toplar dinlendikçe daha da güzelleşir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın