Malzemeler
• 350 gr kuru incir
• 1 kilo toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 5-6 adet karanfil
• Çeyrek dilim limon suyu
Yapılışı
Geniş bir tencereye su ve şekeri ilave edin kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın.
Şerbet koyulaşmaya başlayınca incirleri ve karanfili ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Üzerinde oluşan beyaz köpüğü kepçe yardımıyla alın.
35-40 dk sonra reçel kıvamını bulunca limon suyunu ekleyip 4-5 dk daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ardından cam kavanozlara doldurun ve serin bir yerde saklayın. Tükettikten sonra kalan kısmını serin yerde saklamaya devam edin. Afiyet olsun.