İncirleri yıkayıp derin bir kaba alın. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşamaları için 10-15 dakika bekletin.
Zeytinyağını bir tencereye alın ve hafif ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip birkaç dakika soteleyin.
Dolmalık fıstığı ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Karabiber ve tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
İncirlerin suyunu iyice süzüp içlerini açın ve hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Domates ve elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin.
Yayvan bir tencerenin tabanına domates ve elma dilimlerini yerleştirin.
Üzerine doldurduğunuz kuru incirleri dizin ve tereyağı ile suyunu ilave ederek orta ateşte 15 dakika pişiltihap. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak kıymalı kabak dolmasını da sınayabilirsiniz.