Kuru Fasulye Ezmesi Tarifi İçin malzemeler
- 1 su kadehi kuru fasulye
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kuru Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir gece suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
- Haşlanmış fasulyelerin kabuklarını atadıktan sonra çukur bir kaba alın. El blenderi ile pürüzsüz olmasını sağlayın.
- Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin.
- Kuru fasulye ezmesini, ızgara köfte ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kuru Fasulye Ezmesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kuru fasulyelerin daha tez pişmesi ve yumuşaması için, kesinlikle suda bekletin.
- Kabuklarını basit çıkarabilmek için, haşlama operasyonunu uzun tutun.
- Sarımsakları doğramak yerine ezmeyi de seçim edebilirsiniz. Böylece daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
- Kuru fasulye ezmesini servis etmeden evvel, üst kısmını maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kuru Fasulye Ezmesi Kaç Kaloridir?
Kuru fasulye ezmesinin bir porsiyonu, takribî 310 kaloridir. İçeriğinde A ve B vitamini barındıran bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Ana yemek olarak sunulan kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.
Sade veya yemeklerin yanında harcanan meze çeşitleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, özel olarak hazırlanan meze tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz.