Kuru fasulyeyi bir gece evvelden nemlendirin. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak biçimde haşlayın ve süzün. Soğanları arınıp kıyın.
Sivri biberleri arınıp ince doğrayın. Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp ortadan ikiye kesin.
Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ilave edin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.
Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru fasulye ne kadar zamanda pişer diye merak ediyorsanız, su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servise hazırlayabilirsiniz.
Kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pastırmalı Kuru Fasulyenin Püf Noktaları Nelerdir?
Şayet içerisinde et kullanacaksanız, etin orta yağlı olmasına özen gösterin.
Fasulyelerin yumuşaması ve daha çabuk pişirilmesi için, kesinlikle bir gece evvelden nemlendirin.
Islatma esnasında suyun içerisine bir kaşık tuz ilave edin. Böylece lezzeti daha hoş olacaktır.
Fasulyeyi düdüklü tencerede pişirecekseniz 30 dakika, tencere de pişirecekseniz 1 saat sürecektir.
Fasulyenin lezzetini çoğaldıran öteki nokta ise üretiminde tereyağı kullanılmasıdır.
Dilerseniz, domates ve biber salçasını karıştırarak yemeğe ekleyebilirsiniz.
Kuru fasulyelerin lezzetli olması için, kısa ispir fasulyelerini seçim edin.
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kaloridir?
Kuru fasulyenin bir porsiyonu, takribî 275 kaloridir. Potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan bu tarif, kilo vermeye takviyeci besinler arasındadır. Bu surattan perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, etli kuru fasulye veya güveçte kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.