Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kuru Erik Tatlısı

Kuru Erik Tatlısı

Kuru Erik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuru erik
  • 2 su kadehi toz şeker arzu ettiğiniz oranda artırabilir ya da eksiltebilirsiniz
  • Su
  • 1 su kadehi kocaman vurulmuş ceviz

Kuru Erik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Erikler iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve 7 dakika daha pişirin. Şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatmaya devam edin. Tatlının suyu şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Üzerine ceviz serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın