Malzemeler
Yapılışı
Bu tatlıda şerbetin soğuk olması gerektiği için ilk aşamada şerbeti pişirerek başlıyoruz. Şerbet için tencerenin içerisine 3,5 su bardağı su, 2 su bardağı şeker ve 3 adet karanfil atarak kaynatıyoruz. Kıvamını alan şerbetin üzerine birkaç damla da limon suyu damlatıyoruz. Elimize bir tava alarak içerisinde 2,5 yemek kaşığı margarini ve 1,5 su bardağı dutu koyarak kavuruyoruz. Dutu kavurduktan sonra içerisine emdiği yağı süzmesi için dutları herhangi bir süzgecin içerisine koyarak yağını süzmesini bekliyoruz. Derin bir kabın içerisine 2 adet yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri koyarak köpürene kadar karıştırıyoruz. Üzerine 1,5 paket kabartma tozunu, 8,5 yemek kaşığı irmiği, 1,5 su bardağı yoğurdu, 1,5 çorba kaşığı unu ve kuru dutları koyarak hamur kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayarak hamuru içine boşaltın ve fırına atın. Piştikten sonra soğuttuğunuz şerbeti hamurun üzerine dökerek özleşmesini bekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.