Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Kuru Baklava

Kuru Baklava

Kuru Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 koli baklavalık yufka
  • 500 gr toz antep fıstığı ekstra
  • 150 ml eritilmiş tereyağı soğumuş
  • 400 gr kocaman çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için

  • 3 su kadehi su
  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kuru Baklava Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Tepsiyi yağlayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kocaman çekilmiş antep fıstığı serpin. 25 baklavalık yufka ile üzerini kapatın. Kare biçiminde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. Kenarlarını ince çekilmiş antep fıstığına bulayın. Bir gün sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın