Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kurdele Tatlısı

Kurdele Tatlısı

Kurdele Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 8 çay bardağı un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 800 g toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limon syat

Üzeri için

  • File fıstık
  • İnce kırılmış ceviz

Kurdele Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker ve syat bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğtümörün. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane takviyesiyle açarak şeritler kesin. Şeritleri tekerrür keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırıp bağlayarak kurdele şekli verin.
  • Kurdele şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini file fıstık ve ince kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın