Sıcak yaz günlerinde buz gibi ve hafif bir tatlı gibisi değil ne dersiniz bayanlar? Bugün, sizler için hafif ve kolayca yapabileceğiniz soğuk bir tatlı olan ve eminim benim gibi sizinde beğeneceği Kupta Çilekli ve Kakaolu Tiramisu Tarifi ‘ni seçtim. Yazın o sıcak ve bunaltıcı havasında şerbetli tatlılardan ziyade, sütlü tatlıları tercih ederiz Hem hesaplı ve pratik bir tatlı gerçekleştirmek istiyorsanız, son derece nefis olan çilekli tiramisu tarifini mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum . Kolay gelsin…
Öteki pasta ve tatlılarda olduğu gibi, eğer bulunduğunuz mevsim çilek kullanmanızı zorlaştırıyorsa. Mevsim meyveleri kullanmaktan kaçınmayınız.
Yarım kakaolu kek
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su
Yarım kilogram çilek
Kreması için
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peynir
1 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Donatmak için
Yeteri değin çilek ve fındık, antep fıstığı
Pasta kekini küp küp doğrayın ve kup bardakların içine paylaştırın. Sıcak su, şeker, granül kahveyi bir kabın içine koyun ve karıştırıp kup bardaklardaki küp keklerin üzerine dökün. Bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta, un, yumurta sarısı, vanilyayı koyun çırpın. Ardındaki bu karışımı ocağa koyun ve pişirin. Bu sırada çileklerin yarını küp küp doğrayın ve kuptaki keklerin üzerine koyun. Pişen kremayı ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. Krema ılıdıktan daha sonra içine labne peynirini atın ve mikserle çırpın. Bu labne peynirli krema karışımını kupların üstüne kaşıkla paylaştırın. Üstüne uzunlamasına ikiye ayrılmış çilekler ve taze nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra çıkarıp servis edin. Diğer tatlı tariflerimize de bakabilirsiniz…
Sıhhat olsun