En hoş tatlı tarifleri içinde bulunan künefe, sanılanın aksine fiilen çok basit tatlı tarifleri içinde bulunuyor benim için. Zira çok az araç gereç ile bir tepsi bir bayram tatlısı elde edebilirsiniz. Gerçek künefe kesinlik Hatay peyniri veya dil peyniri ile yapılır. Bu yüzden gerçek künefe lezzetine gelmek istiyorsanız kesinlikle Hatay peyniri ya da dil peyniri kullanın. Ben künefenin üzerine bol bol Antep fıstığı kullanacaksam Antep fıstıklarını mutfak robotu içinde un gibi olana değin çekerim, eğer az kullanacaksam kırılmış şekilde parça Antep fıstığı serperim. İşte size en hoş tatlı tarifleri arasında bulunan leziz bir şerbetli tatlılardan biri olan baş tacı künefe tarifi. Derhal de sayfamızın en aşağı künefe tarifi videosunu izleyerek künefe nasıl yapılır her zaman birlikte görelim.
Bir paket tel kadayıf
Hatay peyniri yada dil peyniri
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 adet limon
Antep fıstığı
Pekmez
Tereyağı
Künefe yapılışı ilk aşaması, tüm şerbetli tatlı tariflerinde olduğu gibi öncelikle şerbeti hazırlamaktır. Bunun için önce bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Tatlı şerbeti kaynayınca içine limon suyu sıkıyoruz ve şerbeti kenara alıyoruz. Bir kabın içine tere yağ ile pekmezi koyup adamakıllı karıştırıyoruz. Bu pekmezli tere yağlı karışım ile künefe tepsisini tamamen sıvıyoruz.
Gerisinde kadayıfların bir kısmını kenara ayırıp kalanını tepsiye döşüyoruz. Ellerimizle bastırıp üzerine peynirin tamamını eşdeğer şekilde döşüyoruz ve üzerini ayırdığımı fazla eksik kadayıfla kapatıyoruz.
Künefe tepsisini ocağa alıyoruz ve sallayarak pişiriyoruz. Tatlının altı pişince bir tencere kapağı yada geniş bir tepsi yardımıyla tatlının altını üzerine getirip yeniden ocakta sallayarak pişiyoruz. Pişen tatlıyı ocaktan alıp üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek döküyoruz ve şerbetini çekene değin bekletiyoruz. Künefe şerbetini çekince dilimliyoruz ve üzerine bol bol Antep fıstığı serpip ikram ediyoruz. Tadına doyulmaz künefemiz bundan böyle hazırlanmış, sağlık olsun.