Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Künefe

Künefe

Künefe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 g tel kadayıf
  • 300 g dil peyniri

Şerbeti için

  • 3 su kadehi su
  • 2 damla limonun suyu
  • 4 su kadehi toz şeker

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Künefe Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya vazgeçin.
  • Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini denk ölçüde yayın.
  • Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın