3 yumurta ve bir bardak şekeri köpürene kadar çırpın.
Bir taraftan karıştırmaya devam ederken öbür taraftan yağı ve sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kumlu pastanın keki için zorunlu olan kalan kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kek karışımını evvelden yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye boşaltın.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekinizi hakimiyet ederek, takribî yarım saat pişirin.
Kek pişerken siz öbür taraftan kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Kremasını hazırlamaya süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alarak başlayabilirsiniz.
Süt soğukken malzemeleri karıştırmaya başlayın. Sonrasında ocağın altını yakarak, karıştırmaya devam edin.
Kaynayana kadar kesintisiz karıştırmaya devam edin.
Koyulaşmaya başlayan karışımın üzerine kalan malzemeler olan tereyağı ile çikolatayı ilave edip ocağın altını kapatın.
Tereyağ ve çikolata eriyene kadar durmadan karıştırmaya devam edin.
Pişen kekinizi fırından çıkarın ve biraz ılıklaşmasını bilave edin. Ilıklaşan keki 1 bardak süt ile ıslatın.
Sütle nemlendirdiğiniz kekin üzerine kremayı dökerek yayın.
Keki sütle nemlendirip, kremasını sürdükten sonra soğumasını bilave edin.
Kakaolu bisküvileri mutfak robotundan toz haline gelinceye kadar öğütün.
Toz halindeki bisküvileri kekin üzerine serpin.
Servis etmeden evvel buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Pastanız dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Özel günlerde hazırlayabileceğiniz pratik pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Çikolata ve bisküvinin muhteşem geçimi ile sunulan nefis mozaik pasta tarifine kesinlikle göz atın.