Malzemeler
Yarım paket milföy
4 bardak süt
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı şeker
1 vanilya
Toz Antep fıstığı
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Yapılışı
Sütümüzü tencereye alıyoruz. İçine un, nişasta ve şekeri ilave ediyoruz. Ocağımızı açıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Kıvamını alıp, göz göz olana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocağı kapatmaya 1-2 dakika kala margarini ekliyoruz ve bir, iki kere daha karıştırıp, altını kapatıyoruz.
Ardından içine vanilyayı ilave edip, mikserle çırpıyoruz. Ara sıra karıştırarak, soğumasını ve kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
Milföy hamurlarımızı ince şeritler halinde kesiyoruz. Külah şeklindeki kalıpların etrafına sarıyoruz. Sararken kenarlarının üst üste gelmesine dikkat ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. Fırını 200 derecede ısıtıp, içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından alıp, soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra kalıplardan dikkatlice çıkarıyoruz. Soğumuş olan muhallebilerimizi sıkma torbası ile içine dolduruyoruz. Muhallebili kısımarını da toz Antep fıstığına batırıp, çıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine pudra şekerini eleyerek serpiyoruz. Afiyet olsun.