Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de beğendiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Fındık, tereyağı ve şekeri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak karamelize edin. Yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine karışımı dökün ve 20 dakika bekletin.
Kadehle üzerlerine vurarak ufak parçalara dağılın. 4 yemek kaşığı şekeri tencerede eritip karamel haline getirin.
Sıcak sütü azar azar ilave edip karıştırın ve karamelli sütü soğumaya vazgeçin. Krem şantiyi bu süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun.
Keklerin arasına krema sürüp krokan serpiştirin ve üst üste yerleştirin. Kekin üzerini de krema ile sıvayıp krokan ile süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak fındık krokanlı pasta tarifini de sınayabilirsiniz.