Malzemeler
Pandispanya için
4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
Çeyrek su bardağı nişasta,
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 paket vanilya (5 gram),
1 portakal kabuğu rendesi (opsiyonel),
Yarım çay bardağı sıcak su.
Ara krema için malzemeler
2 buçuk su bardağı süt,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta,
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
100 ml. krema,
1 paket vanilya (5 gram),
100 gram beyaz çikolata.
Krokan için
1 su bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
200 gram fındık.
Yapılışı
Krokanlı pasta pandispanyasını hazırlamak için gerekli olan yumurtaların sarıları ile beyazları birbirinden ayrılarak ayrı kaplara konulur.
Yarım su bardağı toz şeker yumurta sarılarına, yarım su bardağı toz şeker de yumurta beyazlarına ilave edilir.
Yumurta beyazları mikser yardımı ile kabarana kadar çırpılır ve bir kenarda bekletilir (çırpma kabını ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa tamam demektir).
Diğer tarafta yumurta sarısı ile toz şekerin üzerine portakal kabuğu rendesi ile vanilya ilave edilip iyice çırpılır.
Üzerine un, nişasta ve kontrollü bir şekilde sıcak su ilave edilip karıştırılır.
Yumurta sarılarının olduğu karışımın üzerine yumurta beyazları 3-4 seferde ilave edilir.
Tahta spatula yardımı ile alttan üste doğru katlayarak, yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır.
Hazırlanan kek harcı, tabanına yağlı kağıt serili olan kelepçeli kek kalıbına dökülür (kelepçeli kalıp ölçüsü: 20 cm.).
180° lik fırında 30-35 dakika kadar pişirilir (ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın).
Kürdan testi yapılarak pişirilen kek fırından alınır ve bir telin üzerine kalıpla birlikte ters çevrilerek soğumaya bırakılır.
Kremasını hazırlamak için gerekli olan tereyağı, krema ve beyaz çikolata haricindeki malzemeler tencereye koyulup karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Ocaktan almaya yakın içerisine tereyağı, krema ve beyaz çikolata eklenip iyice karıştırılır.
Hazırlanan krema ocaktan alınır ve pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar çırpılıp, ara ara karıştırarak soğutulur.
Krokanı hazırlamak için gerekli olan toz şeker tencereye koyulur ve kısık ateşte yakmadan eritilir.
Eriyen şekerin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı ilave edilip karıştırılır.
İyice karışınca, küçük kırılmış fındıklar ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan karışım, yağlı kağıt üzerine dökülerek güzelce yaydırılır ve donması için buzdolabına kaldırılarak 15 dakika bekletilir.
Krokan iyice donduktan sonra bıçak yardımı ile kesilir.
Soğuyan pandispanya kek, enlemesine 2 veya 3 parçaya bölünür.
Arasına hazırlanan krema sürülür ve üzerine orman meyveleri ile krokan serpiştirilir.
Hazırlanan krokanlı pasta dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.