Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Krokanda Dondurmalı Meyve Salatası

Krokanda Dondurmalı Meyve Salatası

Krokanda Dondurmalı Meyve Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

Krokan için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı susam 

İç malzemesi:

  • 4 top kaymaklı dondurma
  • Yarım kavun
  • Yarım karpuz
  • 1 kase siyah üzüm
  • 2 şeftali
  • 3-4 incir

Krokanda Dondurmalı Meyve Salatası Nasıl Yapılır?

  • Krokanı hazırlamak için; tozşeker, su ve limon suyunu tavada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Ağdalaşmaya başlayınca susamı ilave edip 1-2 dakika kavurun. Susam koku vermeye başlayınca ateşten alın.
  • Yağlı kağıttan 4 parça kesin, tezgaha yayıp nemlendirin. Krokanı kağıtların üzerine paylaştırıp yayın.
  • Ufak kaseleri ters çevirip krokanları kaselerin üzerine yerleştirin ve şekillendirin. Buzdolabında soğutun.
  • Üzümleri yıkayıp süzün ve tane tane ayırın. Şeftalileri atayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • İncirleri dilimleyin. Kavun ve karpuzdan top kaşık dayanağıyla ufak toplar kesin.
  • Krokan kaselerini yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın. İçlerini hazırladığınız meyvelerle süsleyici biçimde doldurun.
  • Her bcerahate birer top kaymaklı dondurma ilave edip hemen servis yapın. Afiyet olsun.
  • Farklı bir lezzet için kinoalı meyve salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın