Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Krepli Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Krepli pastamı olur? Diyorsanız evek çok da hoş oluyor. Bayağı kekli pastadan bunalanlar için hoş bir altarnatif. Konutta yapabileceğiniz pasta ancak bu kadar lezzetli ve hoş görünür. Hazırladığımız krep hamuru olağan krep hamuruna göre azıcık daha koyu olmalı. Pişirirken dikkat etmemiz gereken mevzu ise, krep pişirirken yaptığımız gibi ince olmamalı, azıcık kalın yakalamamız gerekiyor. Kalın krep dilimleri olacağı için kısık ateşte pişirmenizde fayda var.
Krepli Pasta Tarifini yaparken dikkat etmemiz gereken öbür bir mevzu ise, pişen krepleri daha rahat servise sunmak için bir vakit buzdolabında bekletmemiz. Bu gıda kıymeti yüksek pastayı çocuklarımza özellikle mektep mevsiminde yapalım. Sabah hahvaltılarında veya atıştırmalık olarak rahatlıkla sunabilirsiniz. Gelelim akşam menüsü için tekliflerimize, et yemekleri katagorisinden, şık sunumlu köfte tariflerinden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Hamur işleri katagorisinden yapacağınız pilav tarifleri ile çocuklarınızı neşelendirebilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…
1 su kadehi süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
Krema için:
1/2 lit. süt
2 çorba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 kadeh şeker veya 20 adet tatlandırıcı
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3 ’e parçalayan krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, önlü arkalı pişirilir. Bu biçimde 3 krep yapılır. Öbür yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli ufak bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3 ’ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, azıcık daha muhallebi dökülür. 3 krep mevzulur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya vazgeçilir. Soğuyan pastanın üzeri çeperleri atanmış portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.