Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Krepli Pasta Tarifi

Krepli Pasta Tarifi

Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Krepli Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Krepli pastamı olur? Diyorsanız evek çok da hoş oluyor. Bayağı kekli pastadan bunalanlar için hoş bir altarnatif. Konutta yapabileceğiniz pasta ancak bu kadar lezzetli ve hoş görünür. Hazırladığımız krep hamuru olağan krep hamuruna göre azıcık daha koyu olmalı. Pişirirken dikkat etmemiz gereken mevzu ise, krep pişirirken yaptığımız gibi ince olmamalı, azıcık kalın yakalamamız gerekiyor. Kalın krep dilimleri olacağı için kısık ateşte pişirmenizde fayda var.

Krepli Pasta Tarifini yaparken dikkat etmemiz gereken öbür bir mevzu ise, pişen krepleri daha rahat servise sunmak için bir vakit buzdolabında bekletmemiz. Bu gıda kıymeti yüksek pastayı çocuklarımza özellikle mektep mevsiminde yapalım. Sabah hahvaltılarında veya atıştırmalık olarak rahatlıkla sunabilirsiniz. Gelelim akşam menüsü için tekliflerimize, et yemekleri katagorisinden, şık sunumlu köfte tariflerinden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Hamur işleri katagorisinden yapacağınız pilav tarifleri ile çocuklarınızı neşelendirebilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…

Krepli Pasta Tarifi için malzemeler

1  su kadehi süt

4 çorba kaşığı un

1 yumurta

Krema için:

1/2 lit. süt

2 çorba kaşığı un

1 portakal kabuğu rendesi

3/4 kadeh şeker veya 20 adet tatlandırıcı

Krepli Pasta Tarifi

Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3 ’e parçalayan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu biçimde 3 krep yapılır. Öbür yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli ufak bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3 ’ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, azıcık daha muhallebi dökülür. 3 krep mevzu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya vazgeçilir. Soğuyan pastanın üzeri çeperleri atanmış portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın