Un, süt, yumurtalar ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
Sütü tencereye alın. Şeker ve pirinç ununu ilave edip çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Teflon tavayı sıvıyağı ile yağlayıp ısıtın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Soğumaya bırakın.
Krepleri aralarına muhallebi sürerek üst üste yayın. Üzerine çikolata sosu dolaştırıp kestane şekerleriyle süsleyin.
Krepli Kat Kat Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?
Topaklanma oluşmaması için krep harcını mikser ile çırpın ve kesinlikle dinlendirin.
30 dakika bilave ettirdikten sonra tekerrür çırpın ve pişirme operasyonuna geçin.
Muhallebiye tat vermek için çilek veya muz püresi ekleyebilirsiniz.
Pastayı hazırlarken kreplerin ve muhallebinin soğumuş olması gerekir.
Hazır koliler yerine, konut üretimi çikolata sosu kullanın.
1 Porsiyon Krepli Kat Kat Pasta Kaç Kalori?
Krepli pastanın bir porsiyonu, takribî 225 kaloridir. Şeker, yağ ve karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, minik porsiyonlar harcanması öneri edilir. Seçenek olarak kremalı kat kat brownie tarifini de deneyebilirsiniz.
Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz en lezzetli pasta tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.