1 akarsu bardağından bir parmak beceriksiz değişken yağ
1 dere bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un (yinede kontrolü kullanın)
1 dere bardağı süt
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
200 grm labne maskarpone
Çilek
Kremşantili Kek Tarifi Yapılışı
Merhabalar öncelikle listedeki sıralamaya göre malzemeleri çırparak bir bir ilave ediyoruz.
Yağlı bir kalıba döküp 180 derece pişiriyoruz .
Kekimiz pişene dek kremşantiyi soğuk süt ile ilk 3 dk yavaş ayarda çırpıyoruz sonradan çabuk ayarda 2 dk çırpıyoruz.
En son maskarponeyi ilave ediyoruz ve buz dolabında kek soğuyana dek bekletiyoruz.
Ve fırından meydana çıkan kekimiz birincil sıcaklığını aldıktan sonra 2- 3 dk sonra 1 nehir bardağı sütü üstüne gezdirerek döküyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Soğuyan kekin üstüne krema karışımını sürerek üstüne çilek dizerek sunum yapabilirsiniz .