Malzemeler
Çikolatalı ganaj için
Üzeri için
Bitter çikolata, tereyağı, şeker, sıcak su ve instant kahveyi tencereye alın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Karıştırma kabına aktarın ve 10 dakika bekletin. Elenmiş un çeşitleri, yumurta, kakao ve ayranı ilave ederek tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 20 dakika pişirin. Çikolatalı ganaj için, bitter çikolata parçalarını bir tencereye alın. 160 ml krema ve 1 yemek kaşığı vişne likörünü ilave ederek pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enine ikiye kesin. Arasına vişne likörlü çikolatalı ganajı sürün. Üzerine çırpılmış kremayı yayın. Vişne tanelerini ilave edin. Öteki kek parçasını üzerine kapatıp tekerrür ganaj sürün. Oda ısısında bekletilmiş bitter çikolatadan bıçak dayanağıyla ince parçalar keserek üzerine serpin. Vişne ve çikolata parçalarıyla süsleyin. Servis yapın.