2 yemek yemek kaşığı perıpella krokantlı fındıklı krema
Vişne taneleri
Rendelenmiş çikolata
Kremalı Vişneli Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle kremamızı hazırlıyayım.
Karıştırma kasenin içine önce şantiyi ve 1 dere bardağı suyu bırakıp birlikte şanti koyu kıvama gelene kadar çırpalım.
Ardından şantinin içine fındıklı krema ilave edip birlikte her yerde yoğun kıvama gelince buzdolabında soğumaya bırakın.
Peşinde karıştırma kasenin içine önce yumurtaları kırın.
Arkasında toz şekeri bırakıp birlikte çırpalım.
Ardından akışkan yağ yoğurdu bırakıp yeniden çırpalım.
Hindistan cevizini bırakıp tel çırpıcıyla çırpalım.
Peşinde vanilyayı kabartma tozunu ve unu kontrollü göz kararı bırakarak kısa süreli kek harcını çırpalım
Peşinde harcı slikon kalıplara paylaştıralım.
Arkasından vişne parçacıklarının içine 1 yemek kaşığı nişasta bırakıp karıştıralım.
Gerisinde harcın üstüne küçük parçalar halinde doğranmış nişastalı karışım olan vişne parçacıklarını paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış fansız fırında 170 derecede 25 dakika kontrollü pişirin.
Kekimiz fırından çıktıktan ve soğuduktan sonradan üstüne hazırlanan kremamızı bırakın ve son olarak üzerini vişne taneleri ile süsleyin sağlık olsun. Not çay bardağı ölçüsü 110 ml.