Bir yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin. Üzerine kocaman küp biçiminde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını atayıp yeniden küp biçiminde doğradığınız patatesleri ve zencefili ilave edip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su kadehi sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve fesleğen yapraklarını ilave edip kaynamaya vazgeçin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderin ’den geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekerrür ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay kadehi krema ilave edip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekerrür sıcak su ilave edin. 2 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp kaselere aktarın. Fesleğen yaprakları ile süsleyin. Servis yapın.