Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Kremalı Ve Çikolatalı Pasta

Kremalı Ve Çikolatalı Pasta

Kremalı Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1/4 su kadehi ayçiçeği yağı
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1/4 su kadehi 3 yemek kaşığı kakao

Çikolatalı krema için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su kadehi süt
  • 3~4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Beyaz krema için

  • 2 koli krem şanti
  • 1.5 su kadehi soğuk süt

Süslemek için

  • Çikolata parçaları

Kremalı Ve Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 165 derece fırında pişirin.
  • Krema için; süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Üzerine çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından limon suyunu ilave edin ve mikserle çırpın. Son olarak krem şanti ve soğuk sütü de çırpın.
  • Keki enine doğru üç parçaya ufalan. İlk katının üzerine çikolatalı kremanın yarısını yayın.
  • Üzerine öteki kek katını yerleştirip krem şantinin yarısından aşırısını sürün. Öteki keki yerleştirip kalan çikolatalı kremanın bir kısmını yayın.
  • Kalan kremayı, krema sıkma torbasına doldurup süsleyici biçimler yapın. Krem şantiyi de aynı biçimde pastanın üzerine sıkın ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
  • Kremalı ve çikolatalı pastayı özel günlerde sunacaksanız, yanına çok yakışan mayasız poğaça ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı ve Çikolatalı Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pasta kekinin kabarması için yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ilave edin.
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Kabartma tozunun yanında bir tutam karbonat ilave ederek pastanın asit balansını da sağlayabilirsiniz.
  • Karıştırma operasyonunda tahta kaşık kullanın ve metal eşya kullanmamaya özen gösterin.
  • Kuru malzemeleri eledikten sonra karışıma ilave edin. Kek harcının kıvamı sulu olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Pastanızın bozulmaması için kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kremalı ve çikolatalı pastanın üst kısımlarına meyve sosları ve şekerlemeler ile süsleme yapmayı unutmayın.

1 Porsiyon Kremalı ve Çikolatalı Pasta Kaç Kaloridir?

  • Miktarlara uygun olarak hazırlanan pastanın bir porsiyonu, takribî 360 kaloridir. Perhiz listelerine özel bir pasta arıyorsanız, porsiyonu 260 kalori olan muzlu rulo pasta tarifini deneyebilirsiniz.

    Kutlamalar için konuttaki malzemelerle kendi pastanızı hazırlamak ister misiniz? Dilerseniz natürel meyve ve soslarla beraber hazırlanan konut üretimi pasta tariflerine göz atabilir ve kendinizi şımartabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın