Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su kadehi süt
- 2 su kadehi su
- 25 gr tereyağı
- Yarım havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 kabak
- 100 gr brokoli
- 100 ml krema
- Tuz
Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ilave edip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
- Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
- Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
- Çorbanın aromasını çoğaldırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
- Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet atanmış patates ilave edin. Bu sayede tuzun emilerek eksiltilmesini sağlayabilirsiniz.
- İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kere mikserden geçirin.
- Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
- Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, takribî 45 kaloridir. Sağlık bakımından çok verimli olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıç menülerini hoşlaştırmak için, doyurucu ve besleyici çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Dilerseniz, zekasal gelişimi destekleyen balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.