Malzemeler
Kreması İçin
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve 5 dakika çırpalım.
İçine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve spatula ile yavaşça karıştıralım.
Fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine döküp, önceden ısıtılmış 150° fırında pişirip, soğutalım.
Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu koyup kaynatalım ve limon dilimini ilave edelim.
Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı, pirinci, unu, nişastayı koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirip, soğutalım.
Hazırladığımız keki ikiye bölelim ve alt kısmını tepsiye yerleştirelim.
İlk önce üzerine şerbetin yarısını dökelim ve daha sonra da kremanın yarısını döküp, yayalım.
Kekin diğer parçasını üzerine kapatalım ve kalan şerbeti üzerine döküp, şerbeti çekmesini bekleyelim.
Daha sonra kalan kremayı kekin üzerine döküp, yayalım.
Üzerine hindistan cevizi serpip, tatlımızı buzdolabında 2 saat dinlendirip, servis yapalım. Afiyet olsun.