Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli arının.
Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama harekâtını bir kere daha yineledikten sonra soğuk suda bekletin. Başka Bir Deyişle toplam iki kere haşlayacaksınız.
Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların sarih tarafı alta gelecek biçimde soğumaya bırakın.
Krema:
Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri kesintisiz karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken evvel tereyağını ilave edin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ilave edin.
Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın.