Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi İçin malzemeler

Portakal Çanakları:

  • 5-6 adet orta boy portakal Yafa veya Valensiya

Şerbet için:

  • 500 gr şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Krema için:

  • 700 gr süt
  • ½ su kadehi şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 100 gr tereyağ
  • 1 koli vanilya

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Nasıl Yapılır?

Portakal Çanakları:

  • Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli arının.
  • Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama harekâtını bir kere daha yineledikten sonra soğuk suda bekletin. Başka Bir Deyişle toplam iki kere haşlayacaksınız. 
  • Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların sarih tarafı alta gelecek biçimde soğumaya bırakın.

Krema:

  • Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri kesintisiz karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken evvel tereyağını ilave edin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ilave edin.
  • Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın