Malzemeler
Üzeri için
Basitçe uygulanabilen çorba tarifleri arasında üst sıralarda. Pırasaları 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patatesin kabuğunu ceddip küp biçiminde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin ve sebzeleri ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Suyu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbayı mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 1 taşım kaynatıp kremayı ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerini krema, Frenk soğanı ve kızarmış ekmekler ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Krema sosu kullanmak istemiyorsanız, sade pırasa çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.