Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 6 su kadehi su
  • 15 gr margarin
  • 100 ml süt kreması
  • 1 tutam safran
  • 2 kare milföy hamuru
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1’er tatlı kaşığı susam ve çörek otu
  • Tuz

Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri atayıp kocaman kocaman doğrayın. Soğanları atayıp kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.
  • Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekerrür ocağa alın.
  • Safran, krema ve tuz ilave edip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
  • Yıldız, ay ve üçgen biçimli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay biçimindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve biçimli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek için, çorba tarifleri sayfamıza veya farklı çorba tarifleri yazımıza göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın