Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Kremalı Milföy Pastası

Kremalı Milföy Pastası

Malzemeler

  • 9 kare milföy hamuru

 

  • 5 Su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 paket şekerli vanilinKreması için 
    • 2 paket kremşanti
    • 2 su  bardağı krema veya sütÜzeri için
      • Pudra Şekeri

Yapılışı

  • 9 adet milföyü  3 yan yana 3 adet uzunlamasına gelecek şekilde bitiştirin biraz unlayarak dikdörten  büyük fırın tepsisi büyüklüğünde açın
  • Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin milföy hamurunu enlemesine tam ortalayarak  üstten ikiye bıçakla kesin
  • Milföy hamurunun üzerine çatalla bol bol  delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar  pişirip beklemeye alın
  •  Miföylü Krema Dilimleri kreması için  4 bardak sütü ve  toz şekerin yarısını bir tencereye alın kaynamaya bırakın
  • Bir kaba 4 yumurtanın  sarısını,toz şekerin yarısını, 1 bardak sütü, unu, nişastayı ve şekerli vanilini ilave edip  iyice karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan süte çırptığınız karışımı ilave edin edin bir yanda sütü çırpma işlemine devam edin kremanız göz göz olup kaynamaya başlayınca en küçük gözeli ocağa alın kısık ateşte pişirin bu arada yumurtanın beyazını çırpmaya başlayalım
  • Bir kapta yumurtanın beyazını kar beyazı olana kadar çırpın  2 çorba kaşığı toz şekeri ilave edip yumurta sert bir kıvam olana kadar  tekrar çırpın, kaynayan Kremaya ilave edin çırpma teliyle iyice karıştırın kaynamaya başladığında ocaktan alın
  • İkiye böldüğünüz Milföyün bir parçasını borcamın altına koyun üzerine hazırladığınız kremayı dökün güzelce yayın ve  soğuması için buzdolabına kaldırın bu arada kremşantisini hazırlamaya başlayalım
  • Kremşanti ve sütü bir kaba alın katılaşana kadar çırpın ve soğuyan kremanın üzerine sürün
  • Kalan miföyün yarısını dilimlere kesin ve Kremanın  üzerine yerleştirin buzdolabında  3 saat dinlendirin
  • Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri eleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın