Malzemeler
Tart Kreması İçin
Üzeri için
Yapılışı
Tart kreması için; derin bir tencereye 3 su bardağı süt koyun ve üzerine un, buğday nişastası, toz şeker ve yumurta sarısını da ekleyin ve iyice çırpın. Koyu bir kıvam alana kadar dibi tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı da ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tart hamuru için derin bir kaba tereyağını rendeleyin. Üzerine yumurta sarısı, pudra şekeri, soğuk su, vanilya ve unu da ekleyerek, parmaklarınızla iyice yoğurun. Ardından yapışmayan sertlikte bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra buzdolabından çıkartıp, tezgaha serilmiş streç film üzerine yayın. Yarım cm kalınlığında olacak şekilde merdane ile açın. Açtığınız tart hamurunu yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile kesin. Az miktarda yağlanmış mini tart kalıpların içine elinizle hafif bastırarak, yerleştirin. Tabanını ise çatal ile 7-8 yerden delin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz tart hamurunu tekrardan buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve üzeri pembeleşinceye kadar 25 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız tart hamurunu soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru kalıplardan yavaşça çıkarın ve servis tabağına dizin. Tart hamurlarının içini krema ile doldurup isteğe bağlı meyve ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.