Margarini bir kaba alıp eritin. 90 gr çikolatayı küçük parçalara bcan verip yağa ilave edin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Eritilmiş çikolatayı sırça kaba alıp yumurta ve toz şekeri ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın.
Vanilya, kek unu, ceviz ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha çırptıktan sonra hamuru yağlanmış kare fırın tepsisine dökün.
Çeper biçimindeki çikolata parçalarını kekin üzerine serpiştirip hafifçe batırın. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Soğuyunca 5 santimlik kare dilimlere keserek dilimleyin.
Kremayı katılaşana kadar çırpın. Kek dilimlerinin yarısını servis tabaklarına yerleştirin.
Üzerlerine kremayı paylaştırıp kalan keklerle kapatın. Servis tabaklarına kat kat yerleştirip tozşeker serpin. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.,
Kremalı Brownie Püf Noktaları Nelerdir?
Erimiş çikolatanın sıvı olması için, kesinlikle mikserden geçirin.
Dilerseniz, hamur harcının içerisine damla çikolatalar da ekleyebilirsiniz.
Fırını evvelden ısıtın ve pişirme esnasında kapağı açmayın.
Tatlıyı sunuma hazırlarken krema ve kekin soğuk olmasına özen gösterin.
1 Porsiyon Kremalı Kat Kat Brownie Kaç Kaloridir?
Kremalı kat kat brownie’nin bir porsiyonu, takribî 320 kaloridir. Yağ ve karbonhidrat bedeli yüksektir. Miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.